Marc Sergeant is al achter de bedoeling van Tourorganisatoren gekomen

Marc Sergeant is al achter de bedoeling van Tourorganisatoren gekomen

Het is niet iedereen gegeven om tussen de lijnen door te lezen en te concluderen wat de organisatie van de Tour nu wil bereiken met het uitgekozen parcours. Marc Sergeant hoef je dat echter niet te leren. De sportief manager van Lotto Soudal weet op welk scenario de ASO hoopt.

"Het is duidelijk dat de Tourorganisatie ernaar streeft om de beslissing in het klassement zo dicht mogelijk bij Parijs te laten vallen. Ze willen de tijdsverschillen tussen de klassementsrenners zo klein mogelijk houden. Er zijn ook weinig tijdritkilometers. Voor ons is dat echter van ondergeschikt belang. Wij gaan met een sprinter naar de Tour", besluit Sergeant.

Lotto Soudal zet dus fors in op Caleb Ewan tijdens de Ronde van Frankrijk. "Er zijn wellicht maar twee sprints in de eerste week, waarin we met Ewan een gooi naar de zege kunnen doen. De sprintkansen liggen meer verspreid over de Tour. Vrij vroeg zijn er al kansen voor renners als Benoot, De Gendt en Wellens mocht die opnieuw de Tour rijden."

AMBITIE IN OPENINGSRIT

Als Belgische ploeg hoopt men natuurlijk ook op succes in eigen land. "Ongeveer de helft van de voorbije jaargangen was de openingsrit een etappe in lijn, volgend jaar is dat ook het geval. We hebben uiteraard de ambitie die te winnen. Het zou fantastisch zijn om dat te beleven in Brussel, maar we zullen niet het enige team zijn met die ambitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties