Michel Wuyts ziet één renner fors benadeeld worden en laat zich uit over Tour van 2019: "Draak van een parcours"
Redactie
| 26 reacties

Michel Wuyts vindt dat Tom Dumoulin erg benadeeld is voor de Tour van 2019

Michel Wuyts ziet één renner fors benadeeld worden en laat zich uit over Tour van 2019: "Draak van een parcours"
Foto: © photonews

In Parijs werd het parcours voor de Tour van 2019 voorgesteld. Michel Wuyts is er niet te spreken over en ziet de Nederlandse droom om de Ronde van Frankrijk te winnen kleiner worden.

"Het is duidelijk dat de parcoursbouwer niet veel heeft geleerd uit de voorbije ronden, die gebukt gingen onder een gebrek aan spektakel", vertelt Wuyts bij Sporza. "Ik vind het Tour-traject van 2019 een draak van een parcours. Het zou wel eens kunnen dat we in de Tour van 2019 dezelfde weg opgaan als de Tour van 2018: ik vrees dat de strijd tussen de klassementsmannen pas zal beginnen in de 14e etappe."

Ook de sprinters komen volgens de commentator niet aan hun trekken. "De sprinters zullen zich ook niet echt in de handen wrijven. In de eerste Tour-helft duiken er in etappes obstakels op in de finale waar iemand à la Van Avermaet en Benoot toch wel een slag kan slaan met het oog op ritwinst. Niet zozeer met het oog op de gele trui."

Dumoulin benadeeld

De Nederlander Tom Dumoulin rijdt in 2019 de Tour, maar is benadeeld door het aantal kilometers tegen de klok. "Dumoulin is niet tevreden door het kleine aantal tijdritkilometers. Ik geef hem daarin volkomen gelijk. Men heeft Dumoulin een loer gedraaid alsof men angst heeft dat hij de Tour zal winnen, terwijl hij voor mij net de figuur is die de Tour mag winnen", zegt Wuyts. 

Tijdrit niet sexy

"Door maar 27 individuele tijdritkilometers voor te schotelen, zal het mentale front van Dumoulin en andere tijdrijders geteisterd zijn. Ik had minstens op dubbel zoveel individuele tijdritkilometers gerekend. Maar kijkcijfers bewijzen dat tijdritten niet sexy zijn."

Volgens Wuyts waren 2 chronoproeven een must. "Ik vind het jammer, want een goed uitgesponnen tijdrit is de basis van een rittenkoers. Ik ben zelf fan van 2 tijdritten: een korte met klimwerk en een langere van ongeveer 50 kilometer. Maar dat durft men niet meer aan. Uit angst voor een gebrek aan aandacht en uit angst dat iemand te ver zal weglopen."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties