Prudhomme & co hebben extreem plan om Ronde van Frankrijk spannend te houden

Prudhomme & co hebben extreem plan om Ronde van Frankrijk spannend te houden
Foto: © photonews

Het voorstellen van het parcours voor de Tour van 2019 ging voor Christian Prudhomme gepaard met de lancering van een opvallend idee. Hij wil het gebruik van vermogensmeters afschaffen. Hiermee maakt de ASO wel erg duidelijk dat het een nieuwe Tourzege van Team Sky niet genegen is.

"Het mooie aan koers is het onvoorspelbare. Vermogensmeters vernietigen een beetje het hart van de koers", verdedigt Prudhomme zijn standpunt. Door de afschaffing ervan zouden de renners niet meer kunnen zien welke wattages ze trappen. Wie een klein beetje tussen de lijnen kan lezen, weet dat men hierdoor vooral Sky in het vizier neemt. Door zo erg te letten op het wattageverbruik, domineert de Britse ploeg de Tour al jaren.

Wielercoach Paul Van Den Bosch verzet zich tegen het plan in Het Nieuwsblad. "De dominantie van Sky stoppen door de vermogensmeters te verbieden, is een utopie. Zo goed als alle renners gebruiken die, ze zijn niet meer weg te denken. Terecht, want de wetenschap heeft de prestatiebevordering door doping vervangen. En die modernisering willen ze terugschroeven. Belachelijk."

UCI BESLIST

De kans dat ASO zijn zin krijgt, lijkt hoe dan ook bijzonder klein. Het mag uiteraard met tal van initiatieven komen, maar het is nog altijd de UCI die de regels bepaalt. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat het meegaat in het verhaal van het verbod op vermogensmeters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties