Campenaerts legt uit waarom hij naar Namibië trekt om werelduurrecordpoging voor te bereiden

Campenaerts legt uit waarom hij naar Namibië trekt om werelduurrecordpoging voor te bereiden
Foto: © photonews

Victor Campenaerts is dieper ingegaan op de werelduurrecordpoging die hij aan het plannen is. Het meest opvallende is misschien wel dat de Lotto-renner ter voorbereiding naar het Afrikaanse Namibië trekt. Hij legt uit hoe hij op dat spoor gekomen is.

Hoogtestages worden volgend seizoen een belangrijk gegeven voor Victor Campenaerts. "Afgelopen seizoen heb ik gemerkt dat je na een tweede hoogtestage sneller kunt aanpassen. Het idee is om in de winter een lange hoogtestage te doen om later in het seizoen een beter rendement te hebben voor een volgende hoogtestage", vertelt onze landgenoot aan Sporza.

"We zijn op zoek gegaan naar een plaats op grote hoogte waar je niet van je fiets vliegt. De eerste optie was Tenerife, maar dan zit je twee maanden op een berg waar niet veel te zien is. Via enkele Nederlandse triatleten kwam ik op Namibië. Zij zijn daar al vaker geweest en zijn er positief over", legt Campenaerts verder uit.

LUCHTDRUK BEPAALT EXACTE DATUM

Een concrete dag voor zijn werelduurrecordpoging heeft hij nog niet geprikt. "Het idee is om na mijn hoogtestage in Namibië Parijs-Nice of de Tirreno te rijden en daarna meteen naar Mexico te trekken. Ik zou hier nu graag willen zeggen: op 5 april om 20u zal ik het record aanvallen. Maar we moeten de exacte dag laten afhangen van de luchtdruk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties