Triomfen in Wereldbeker verbleken bij winst in klassieker: "Dit overtreft alles"

Triomfen in Wereldbeker verbleken bij winst in klassieker: "Dit overtreft alles"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Koppenbergcross heeft een prachtige winnaar opgeleverd, eentje die zijn zege ook enorm hoog inschat. Toon Aerts vond het zijn mooiste overwinning, terwijl hij toch ook al twee Wereldbekercrossen op zijn naam heeft geschreven en eens Europees kampioen werd.

Toch is er volgens Aerts geen twijfel: er niets mooier dan te winnen op de Koppenberg. "Toen ik het EK won, dacht ik dat dit het mooiste was dat mij kon overkomen. Mijn overwinningen in de Wereldbeker vond ik nog straffer. Dit overtreft alles. Dit is toch de klassieker der klassiekers."

De renner van Telenet-Fidea maakte vooral op de klim zelf veel indruk. "Ik ging iets boven mijn kunnen om de rest te kraken. Dan zie je dat Michael Vanthourenhout dat toch slim oplost op techniek. Ik wist wel dat ik de afdaling goed overleefde. Op de laatste klim ging ik dan vol voor die kassei."

SAMENWERKEN OP EK

Voor komend weekend hoopt Aerts in de eerste plaats dat een landgenoot Europees kampioen kan worden. "Het is leuk dat ik die titel al heb kunnen behalen. Ik ga er alles aan doen, maar je ziet dat ook Michael en Wout van Aert heel dicht komen. We moeten met de Belgische ploeg goed samenwerken zodat er een Belg op het hoogste schavotje staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties