Met vertrouwen naar Niel na brons op EK: "Mits goede start altijd meedoen voor het podium"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Met vertrouwen naar Niel na brons op EK: "Mits goede start altijd meedoen voor het podium"
Foto: © photonews

Geen Wout Van Aert in de Jaarmarktcross van Niel en dus ligt er zaterdag een extra podiumkans voor het grijpen. Na zijn bronzen plak in Rosmalen komt Laurens Sweeck met vertrouwen aan de start.

Sweeck pakte op het EK zijn eerste medaille ooit op een groot kampioenschap. "De eerste maand waren de resultaten nog niet zoals verwacht", vertelt Sweeck. "Het niveau ligt zo dicht bij elkaar dat de minste pech je een pak plaatsen kost. Daarom deed die bronzen medaille op het EK ook wel deugd."

De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice hoopt dan ook te bevestigen. "Of dit een kantelpunt is? Dat zullen de komende weken uitwijzen", aldus de crosser uit Heist-op-den-Berg. "De laatste weken voel ik me wel steeds beter en rij ik ook goed in wedstrijden die me minder liggen, zoals op de Koppenberg."

Regen

"Als ik een goede start neem, dan moet ik nu altijd meedoen voor het podium. De Soudal Jaarmarktcross is een wedstrijd die mij wel goed moet liggen. Hopelijk valt er de komende dagen wat regen uit de lucht en krijgen we modder op het parcours. Dat hebben we dit jaar nog veel te weinig gezien", duimt Sweeck alvast. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties