Alberto Contador geeft zijn grote rondewinnaars voor 2019 al mee
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alberto Contador tipt op Dumoulin, Bernal, Lopez en Froome voor grote ronden

Alberto Contador geeft zijn grote rondewinnaars voor 2019 al mee
Foto: © photonews

Alberto Contador zul je nooit een gebrek aan lef kunnen verwijten. De Spanjaard waagt zich al aan een voorspelling voor de drie grote ronden van volgend jaar. En dat is goed nieuws voor Tom Dumoulin, want de Nederlander is volgens 'El Pistolero' bij de grote kanshebbers.

Het is in de Spaanse krant Marca dat Contador zijn voorspelling uit de doeken doet. Eerst en vooral maakt hij een balans op van de grote ronden uit 2018. "We hebben een kleine generatiewissel gezien. Froome heeft weliswaar de Giro gewonnen, maar in Italië zagen we jonge renners als Lopez en Carapaz mee strijden voor het klassement."

Ondanks een puntje van kritiek heeft Contador het wel voor Dumoulin. "In de Giro en de Tour heeft Dumoulin het heel goed gedaan. Het leek erop dat hij de eindzege binnen had in de Giro, maar uiteindelijk heeft hij het tactisch niet goed gedaan." Wie weet volgt de beloning wel in 2019. "We weten nog niet wie waar gaat starten, maar ik zet mijn geld op Dumoulin, Bernal, Lopez en/of Froome."

BERNAL FAVORIET VOOR DE TOUR

Contador verwacht dus ook dat Bernal al mee gaat doen met de grote jongens. "Wanneer Bernal naar de Tour gaat in perfecte omstandigheden, is hij mijn favoriet." Een tweede zege voor Thomas ziet hij niet gebeuren. "Ik denk dat hij in 2019 voor de Giro gaat kiezen, zelfs wanneer hij de Tour opnieuw zou kunnen winnen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties