Drievoudig wereldkampioen stelt zich kandidaat om Spaans bondscoach te worden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Drievoudig wereldkampioen stelt zich kandidaat om Spaans bondscoach te worden
Foto: © photonews

De Spaanse wielerbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Javier Minguez werd - ondanks de wereldtitel van Alejandro Valverde - ontslagen omdat hij openlijk over een te laag salaris klaagde. Niemand minder dan Oscar Freire is kandidaat om hem op te volgen.

De Spaanse wielerbond moet dus op zoek naar een vervanger voor Minguez. Marca weet alvast dat er heel wat kandidaten zijn om Minguez op te volgen. Eén van die kandidaten is Oscar Freire. De voormalige sprinter weet natuurlijk hoe het voelt om wereldkampioen te worden, want Freire veroverde in 1999 (Verona), 2001 (Lissabon) en 2004 (Verona) de regenboogtrui. 

Geen ervaring

Freire kan met ook nog 3x winst in Milaan-Sanremo en een groene trui in de Tour enkele mooie adelbrieven voorleggen als renner, maar het grote nadeel van de 42-jarige Freire is dat hij geen ervaring heeft als ploegleider. 

En daarom zou het wel eens Pascual Momparler kunnen worden die in 2019 aan de slag gaat als bondscoach. Momparler is momenteel de selectieheer van de Spaanse beloften. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties