Erwin Vervecken gelooft in wereldkampioene Gran Fondo die naar Lotto-Soudal trekt: "Als je dat WK wint, ben je geen pannenkoek"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Erwin Vervecken gelooft in wereldkampioene Gran Fondo die naar Lotto-Soudal trekt: "Als je dat WK wint, ben je geen pannenkoek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Marie Dessart kwam enkele weken terug een droom uit, de Gran Fondo-wereldkampioene, die daarvoor in het triatlon actief was, kreeg een kans bij Lotto-Soudal. Erwin Vervecken, die de Gran Fondo's mee organiseert, is uiteraard tevreden.

Wanneer Dessart het profpeloton bij de vrouwen binnenrijdt in 2019, zal ze al 38 zijn. Een opmerkelijk verhaal dus. "Ze dacht zelf dat het al te laat was, maar ze heeft toch nog een kans gekregen. Het is een goeie promotie voor onze Gran Fondo series én het WK. Ik zal uiteraard haar prestaties volgen", aldus Vervecken.

Hij ziet kansen voor haar in het peloton. "Ze kan goed bergop rijden, dat is een voordeel. De klimmers zijn bij de Belgische vrouwen niet dik gezaaid. Dat bewees ze ook op het WK Gran Fondo, dat wel iets weghad van de Ronde van Lombardije. Het was een hoog niveau, het zijn geen pannenkoeken die daar wereldkampioen worden."

Omgekeerde wereld

Normaal gezien is de wisselwerking tussen de Gran Fondo's en het profpeloton omgekeerd. "Er zijn veel renners die na hun profcarrière via de Gran Fondo's blijven koersen. Het is dan ook de voortzetting van het WK Masters. Jurgen van Goolen is daar het perfecte voorbeeld van. Het verhaal van Marie is de omgekeerde wereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties