Kamp van Rik Verbrugghe reageert op aantijgingen: "Hij was en is zeer aangegrepen door dit ongeluk"

Redactie
| 14 reacties
Kamp van Rik Verbrugghe reageert op aantijgingen: "Hij was en is zeer aangegrepen door dit ongeluk"
Foto: © photonews

De 70-jarige Walter Planckaert beschuldigde kersvers bondscoach Rik Verbrugghe ervan om in Gent-Wevelgem van dit jaar vluchtmisdrijf te hebben gepleegd. De advocaten van Verbrugghe hebben nu ook gereageerd op de hele heisa.

De ploegleider van Sport Vlaanderen-Baloise zegt dat Verbrugghe de voet van zijn mecanicien verbrijzeld heeft en daarna niets meer van zich liet horen. "De aantijging van vluchtmisdrijf en de bewering alsof cliënt doet alsof zijn neus bloedt, worden ten zeerste betwist", zeggen de advocaten van Verbrugghe bij Belga. "De heer Verbrugghe was en is zeer aangegrepen door dit ongeluk."

"De bewering als zou onze cliënt met veel vertraging en op aandringen van advocaten aangifte gedaan hebben, is een flagrante leugen: onze cliënt is vrijwel onmiddellijk na de feiten verhoord door de politie, te weten aan de start van de wedstrijd Dwars door Vlaanderen. Het waren met name dezelfde politiemensen die instonden voor de beide wedstrijden."

Slachtoffer opgezocht

Volgens de raadsmannen heeft Verbrugghe ook enkele keren gepolst naar de toestand van de mecanicien in kwestie. "Wij wensen te benadrukken dat cliënt na de wedstrijd onverwijld het slachtoffer is gaan opzoeken in het ziekenhuis", klinkt het. 

"Onze cliënt heeft bovendien en zulks tot op heden, op geregelde tijdstippen geïnformeerd naar de toestand van het slachtoffer, dat hem bovendien diverse malen benadrukt heeft hem niets ten kwade te duiden. Aangezien er nog steeds een strafonderzoek lopende is kunnen noch cliënt, noch wij omtrent de feiten enige publieke verklaring doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties