Rob Peeters solliciteerde voor job als bondscoach, maar is nu ... fulltime schilder

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Rob Peeters solliciteerde voor job als bondscoach, maar is nu ... fulltime schilder
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanneer we Rob Peeters donderdagmiddag opbelden, stond de voormalige crosser voor het kantoor van Telenet Fidea. Nee, niet voor een job als ploegleider, wél om een offerte te maken om schilderwerken uit te voeren.

Rob Peeters hing enkele maanden geleden zijn crossfiets definitief aan de haak. Het plezier was weg bij de 32-jarige in Geel geboren crosser. "Telenet Fidea heeft mij opgebeld om te vragen of ik tijd had om hier iets op te meten en een offerte te maken. In het kantoor van Hans van Kasteren. Die ken ik nog goed, ik heb er tenslotte 4 jaar bij gereden", vertelt Peeters bij Wielerkrant.be.

Schilder

De vicekampioen van het WK 2012 in Mol verdient tegenwoordig dus zijn boterham als schilder. Nochtans begon Peeters ook op proef als ploegleider bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. "Maar dat valt niet met iets anders te combineren", is Peeters duidelijk.

"De ploeg bood me een halftijdse job als ploegleider aan. Maar halftijds ploegleider en halftijds schilder worden, dat gaat nu eenmaal niet samen."

Sollicitatie als bondsocach

En dus werd het fulltime schilderen. "Daar steekt veel tijd in", vervolgt de Kempenaar. "Ik heb redelijk snel de stap gezet om het crossen achter mij te houden. Ik doe nog enkele opdrachtjes, waaronder enkele interviews met Proximus TV, maar daar blijft het bij."

Al stelde Peeters zich ook kandidaat om bondscoach van de Belgische veldrijders te worden. "Toen ik hoorde dat Sven (Vanthourenhout, red.) misschien als bondscoach op de weg aan de slag ging, heb ik direct een sollicitatiebrief naar de bond gestuurd. Maar het werd dus niks. Of ik ooit nog in het veldrijden aan de slag ga? Een betrouwbare job zou ik niet weigeren, maar dan moet het wel fulltime zijn, want zelf heb ik ook 3 kindjes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties