Tom Meeusen erkent de grote invloed van van Aert en van der Poel: "Na de startstrook zit je al à bloc"

Tom Meeusen erkent de grote invloed van van Aert en van der Poel: "Na de startstrook zit je al à bloc"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met zijn tweede plaats in de Flandriencross heeft Tom Meeusen nog eens van zich doen spreken, nadat hij lang meeging in het wiel van van der Poel. Volgens Meeusen heeft zijn ploegmaat samen met Wout van Aert een grote invloed op de rest van de crossers.

Het is simpelweg anders rondrijden dan vroegen. Meeusen vergelijkt van der Poel en van Aert bij Sporza met de generatie Nys-Albert. "Ik vind hen nog sterker. De vorige generatie kon ook hard fietsen, maar Mathieu en Wout hebben bij de jeugd als eersten een hele cross lang stevig doorgetrokken. Nu knallen ze een uur lang bij de profs."

Vanaf de start duwen ze het gaspedaal stevig in

Tom Meeusen

Voor de anderen is het vaak snel naar adem happen. "Vanaf de start duwen ze het gaspedaal stevig in, terwijl mannen als Albert pas vanaf de derde of vierde ronde iedereen onder druk konden zetten. Dat maakt een seizoen een pak zwaarder. Na de startstrook zit je al à bloc."

Probeer dan het plezier er maar eens in te houden. "Ik ben tactisch altijd sterk geweest. Ik wachtte het juiste moment en de juiste plaats af om op te schuiven. Dat zit er nu niet meer in", besluit Meeusen. "Als je niet meteen vooraan zit, mag je het vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties