Wellens maakt de vergelijking: "Vrouwen zijn nijdiger, soms in goede zin"

Wellens maakt de vergelijking: "Vrouwen zijn nijdiger, soms in goede zin"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aangezien hij zowel eliterenners bij de heren en beloften traint alsook profs bij de dames, is Bart Wellens de aangewezen persoon om eens de vergelijking te maken tussen veldrijden bij de mannen en de vrouwen. En Wellens merkt toch wel een aantal verschillen op.

Wellens heeft respect voor het niveau dat ze intussen halen bij de vrouwen, maar ze bijvoorbeeld doen meedraaien bij de beloften zou volgens hem niet kunnen. "Laat de topvrouwen met de junioren meerijden en ze zullen met veel moeite een toptienplaats halen", meent Wellens in HNB. "Heel vaak zie je dat de vrouwen een ronde minder rijden dan de junioren in quasi dezelfde tijd."

Er zijn natuurlijk nog wel verschillen. "Vrouwen zijn nijdiger. Soms in goede zin: ze hebben er vaak meer voor over dan mannen. Ze willen het te goed doen. Ze durven ook tegenpruttelen. Mannen niet, die doen exact wat je zegt. Vrouwen stellen vragen. Niet dat dat van mij niet mag. Vrouwen mogen mij alles vragen."

Als ik hoor wat ze tijdens de cross soms roepen...

Bart Wellens

Tijdens de wedstrijden gaat het er soms ook pittig aan toe. "Als ik hoor wat ze tijdens de cross soms roepen. Of wat ze na de wedstrijd over mekaar vertellen. Bij de mannen rijden ze mekaar soms ook in de kant. Maar na de koers is dat vergeten. Vrouwen vergeten niets. Die onthouden alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties