Zondag nog tweede na Mathieu van der Poel in Hamme, maar... "Ik wilde vorig seizoen stoppen na het BK in Koksijde"

Redactie
| 9 reacties
Zondag nog tweede na Mathieu van der Poel in Hamme, maar... "Ik wilde vorig seizoen stoppen na het BK in Koksijde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag kwam Tom Meeusen na een lange periode opnieuw boven water met een tweede plek in de Flandriencross in Hamme, na zijn ploegmaat Mathieu van der Poel. Meeusen komt uit een moeilijke periode en dacht vorig seizoen zelfs aan zijn afscheid.

Vorig seizoen liep het ook allemaal niet zoals verwacht bij de crosser van Corendon-Circus. "Vorig seizoen heb ik zeker aan stoppen gedacht", bekent Meeusen bij Sporza. "Ik had erg uitgekeken naar het BK in Koksijde, maar ik kon er niet volgen en ben dan maar afgestapt. Toen heb ik de broers Roodhooft gezegd dat ze me konden laten gaan. Ik ben ze heel dankbaar dat ze me in het team gehouden hebben."

Stond Meeusen er dan alleen voor? "Ik reed erg zenuwachtig rond, omdat ik echt beter wilde presteren. De broers hebben me rust gegund", klinkt het. "En nu liggen de verwachtingen ook lager bij de veldritfans. Als ik nu na een 8e plaats 's maandags bij de bakker kom, vinden ze dat ik goed gereden heb. Vorig jaar vroegen ze altijd waarom ik niet kon volgen. De perceptie is helemaal anders. En daarom doe ik het ook weer graag."

Na zijn carrière

Meeusen heeft ook al nagedacht over wat hij na zijn carrière wil doen. "Vorig seizoen heb ik me die vraag vaak gesteld. En ik heb het antwoord gevonden, denk ik. Ik ga werken. Dat het een fantastisch leven is als renner? Ja, maar de kloof is groot geworden."

"In de top 5 verdien je goed je boterham. De andere veldrijders werken ook hard, maar krijgen er een pak minder voor terug. De enige manier om te blijven crossen, is af en toe in beeld te rijden. En dat probeer ik ook", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties