Moeizame eerste seizoenshelft bij Wout Van Aert: "Uiteraard zou ik er zoals Mathieu van der Poel een hele winter willen staan"
Redactie
| 17 reacties

Wout Van Aert teleurgesteld over moeizaam eerste deel van het veldritseizoen

Moeizame eerste seizoenshelft bij Wout Van Aert: "Uiteraard zou ik er zoals Mathieu van der Poel een hele winter willen staan"
Foto: © photonews

Wout Van Aert vertoeft momenteel in de Spaanse zon om er de basis voor het tweede deel van het seizoen én het klassieke voorjaar te leggen. Het eerste deel van zijn seizoen verliep, net als vorig jaar, moeizaam.

En dus hoopt Van Aert in de drukke kerstperiode en de kampioenschappen te scoren. "Voor het tweede jaar op rij worden de kampioenschappen in het veld bijzonder belangrijk", vertelt Van Aert in zijn column bij WielerFlits.nl. "Uiteraard zou ik er zoals Mathieu van der Poel een hele winter willen staan, maar net als vorige winter is het ook nu verkeerd uitgedraaid."

"Het was wel degelijk het doel om dit seizoen van meet af aan goed te zijn, maar door omstandigheden is die eerste seizoenshelft nog maar eens de mist ingegaan. Ook voor mij een zeer grote teleurstelling. Wat me nu nog rest is - net als vorig jaar - nog een mooie kerstperiode en de kampioenschappen."

WK

Het WK vindt dit seizoen plaats in het Deense Bogense. Van Aert kan er al zijn vierde regenboogtrui verzamelen. "Al train ik nu nog niet echt met dat WK in het achterhoofd. Dat begint pas na het Belgisch kampioenschap", vervolgt Van Aert.

"In januari is het programma minder druk en kan ik tussen het BK en de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide echt specifiek toewerken naar Bogense. Qua parcours bijvoorbeeld. But first things first. Hier beter uitkomen en een goede decembermaand afwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties