Ex-wereldkampioene op de weg, MTB én in het veld kampt met mysterieuze blessure aan linkerbeen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Ex-wereldkampioene op de weg, MTB én in het veld kampt met mysterieuze blessure aan linkerbeen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze is één van de enige rensters die er (op jonge leeftijd) in slaagde om wereldkampioene op de weg, op de mountainbike en in het veldrijden te worden. Maar toch gaat het de laatste tijd niet echt goed met de Française Pauline Ferrand-Prévot.

De laatste maanden horen we nog amper iets van Ferrand-Prévot. Daar is een geldige verklaring voor, want ze kampt al een tijdje met een vreemde blessure aan haar linkerbeen. 

"Hallo iedereen, ik heb goed en slecht nieuws voor jullie", opende de Française haar Facebook-post. "Ik heb sinds 4 jaar een onverklaarbare pijn in mijn linkerbeen. Wanneer ik een inspanning doe aan 70% van mijn kunnen, heb ik het gevoel dat ik een slapend been heb. Op 4 jaar tijd heb ik heel veel dokters gezien, maar telkens zonder resultaat. Ik werd er ziek van omdat ik niet wist vanwaar de pijn kwam."

Ook 's nachts pijn

Maar het werd erger: want de pijn kwam er ook toen ze sliep. "Na enkele dagen training in Zuid-Afrika kreeg ik niet alleen veel pijn op de fiets, maar ook 's nachts. Ik was erg bang en vroeg aan mijn coach om een nieuwe afspraak te maken bij een specialist. Een echo toonde niets abnormaals aan, maar na een ander onderzoek zagen de dokters dat er een probleem was met mijn bloeddoorstroming in mijn linkerbeen."

"Meer weten ze voorlopig nog niet, maar op 12 december heb ik een afspraak met één van de beste specialisten", aldus Ferrand-Prévot. "Ik ben een beetje droevig om sommige berichten over mijn veldritseizoen te lezen op sociale media, omdat ik niet weet wat er mis is. Als het aan mij lag, was ik opnieuw aan het crossen. Maar ik ben erg benieuwd naar wat de dokters te zeggen hebben."

xx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties