"Kevin Pauwels laat hier 2.700 euro startgeld liggen. Het is niet dat hij door een halve dag vroeger te vertrekken plots wereldkampioen gaat worden"

Redactie
| 25 reacties
"Kevin Pauwels laat hier 2.700 euro startgeld liggen. Het is niet dat hij door een halve dag vroeger te vertrekken plots wereldkampioen gaat worden"
Foto: © photonews

Corné van Kessel pakte zondag de zege in een zoutloze Zilvermeercross in Mol. Heel wat toppers en subtoppers waren niet aanwezig en dus was er een beperkte opkomst in Mol.

De grote namen zijn allemaal in Spanje op dit moment, maar ook subtoppers als Kevin Pauwels - zaterdag nog de beste in Hasselt - paste voor Mol. "Hij laat hier 2.700 euro startgeld liggen. En waarom? Kevin had toch evengoed zondagavond op het vliegtuig kunnen stappen", vraagt organisator Koen Monu zich af. "Het is niet zo dat hij door een halve dag vroeger te vertrekken plots wereldkampioen gaat worden. Rare redeneringen allemaal."

Monu haalde vorige week nog uit naar Michael Vanthourenhout, met wie hij naar eigen zeggen een startcontract had. En dus zag Monu het als een boycot van Marlux-Bingoal. "Ik ken Kevin. Zelf zou hij hier heel graag gereden hebben."

Minder startgeld

Ongeveer 3.000 fans zagen van Kessel de zege pakken in Mol. "Dat is niet veel. Anderzijds: met Mathieu en Wout erbij zou ik ook een kleine 20.000 euro extra startgeld moeten ophoesten. 8.500 voor Mathieu, 9.500 voor Wout, en bij een losse cross als deze durft Wout al eens naar de 10.000 gaan."

"Geld dat ik moet verdienen door toegangsticketjes aan 12 euro te verkopen. Ook weer niet simpel. Nee, ik heb veel meer spijt van de vele subtoppers. Hun startgeld doet mij minder zeer en het zou de cross wel ten goede komen", besluit de organisator. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties