Lefevere legt druk bij Flandrien van het jaar: "Hij wil kopman zijn, bon, hij is nu kopman"

Lefevere legt druk bij Flandrien van het jaar: "Hij wil kopman zijn, bon, hij is nu kopman"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De nationale titel, Dwars door Vlaanderen, de Flandrien-trofee: er zijn dit jaar heel wat bekroningen gekomen voor Yves Lampaert. De Belgisch kampioen dingt naar het kopmanschap bij Deceuninck-Quick.Step. Patrick Lefevere stelt dat de zeges dan wel moeten volgen.

Met het oog op 2019 is het de vraag of Lampaert door het vertrek van Niki Terpstra de nieuwe kopman is voor de grote klassiekers. "Yves denkt dat en hij zegt dat", geeft Lefevere aan in HLN. "Yves is een steengoede coureur, maar hij is nog niet van het niveau Terpstra. Remember Harelbeke, waar Terpstra hem gewoon uit het wiel heeft gereden."

HET COLLECTIEF

Het zal kwestie zijn er het verstand bij te houden. "Yves is een heel enthousiaste boy, hij wordt rap wild in de koers als hij zich goed voelt. In topklassiekers gaat het om details. Nu Niki er niet meer is, zullen we het van het collectief moeten hebben. Ik zie niet niet hoe Lampaert in de spurt Sagan of Van Avermaet kan kloppen."

Op zich wil Lefevere Lampaert wel het kopmanschap aanbieden, maar dan moeten de resultaten volgen. "Vanaf nu is het niet meer: 'Yveske, je mag een keer winnen.' Nu is het van moeten. Hij wil graag kopman zijn, bon, hij is nu kopman."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties