Lefevere over vertrek Boonen: "Teleurgesteld, maar het heeft niet voor spanning gezorgd"
Redactie
| 0 reacties

Patrick Lefevere was erg teleurgesteld door het vertrek van Tom Boonen naar Lotto Soudal

Lefevere over vertrek Boonen: "Teleurgesteld, maar het heeft niet voor spanning gezorgd"
Foto: © photonews

De toekomst van Tom Boonen als sportief adviseur bij Lotto Soudal is hoogst onzeker, want de ex-wereldkampioen van Madrid 2005 past niet meer in de plannen van algemeen manager John Lelangue. Wenkt een terugkeer naar Patrick Lefevere?

Boonen werd verrassend aangesteld door Paul De Geyter bij Lotto Soudal. Maar na nog geen jaar is De Geyter al weg bij de tweede Belgische WorldTour-ploeg. Komt Boonen dan terug naar de heimat? "Ik zie dat hij zich dood amuseert met wat hij nu doet", zegt Lefevere in HLN. "Hij was niet op de viering van twintig jaar Quick.Step. Ik vond dat jammer, want Frans De Cock heeft een paar keer zijn vel gered."

'Op een rare manier weggegaan'

Al is en blijft het vertrek van Boonen natuurlijk vreemd. "Hij is op een rare manier weggegaan. Maar dat heeft niet voor spanning gezorgd tussen ons. Ik was wel teleurgesteld. Tom en ik hadden een mondeling akkoord. Dat Paul De Geyter daar tussen kwam, begrijp ik. Paul stond onder druk, hij was in paniek, had de job onderschat. We hebben gezien hoe het gelopen is", aldus Lefevere. 

"Een paar maanden voor zijn ontslag zijn Paul De Geyter en ik in Antwerpen iets gaan eten. Uit sympathie. Daar voelde ik al dat hij ongelukkig was. Je mag dit niet onderschatten. Iedereen kijkt naar mij. Ik heb een heel parcours afgelegd, ik ben 38 jaar geleden begonnen. Andere mensen krijgen die tijd niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties