Michael Boogerd vindt vooral aanpak van Mathieu van der Poel straf: "En dat terwijl wielrennen steeds wetenschappelijker benaderd wordt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Michael Boogerd vindt vooral aanpak van Mathieu van der Poel straf: "En dat terwijl wielrennen steeds wetenschappelijker benaderd wordt"
Foto: © photonews

Dat Mathieu van der Poel een fenomeen en een alleskunner is, dat kunnen we nu al een tijdje met zekerheid zeggen. Ook ex-prof en ploegleider Michael Boogerd is onder de indruk van de kunstjes van de Nederlandse kampioen op de weg, MTB en in het veld.

Vanavond vindt in Den Bosch het Nederlandse Wielergala plaats. Michael Boogerd blikte vooruit en had het onder meer over Mathieu van der Poel. "Hij is een fenomeen, absoluut. Ik geniet echt van hem", vertelt hij in De Telegraaf. "Hij is een echte winnaar, maar tevens ook een ouderwetse wielrenner. In een tijd dat het wielrennen steeds wetenschappelijker wordt benaderd, koerst hij heerlijk onconventioneel. "

Jammer van dat WK in Valkenburg vindt Boogerd. "Het is jammer dat hij in eigen land niet wereldkampioen veldrijden is geworden, anders was bijna alles gelukt wat hij aanpakt. Nederlandse kampioen op de weg, in het veld en op de mountainbike. Europees kampioen veldrijden en tweede op de weg. Noem maar op. Het mooie is vooral de manier hoe hij koerst."

NK

"Op het NK zat hij in een kopgroep met Danny van Poppel van Lotto-Jumbo. Op een aankomst lichtjes bergop is Van Poppel normaal dé te kloppen man. Toch gaf de ploegleiding van Van Poppel hem de opdracht om zijn benen stil te houden. Het zou logisch zijn geweest wanneer Van der Poel dan ook niks meer deed, maar hij koerste stoïcijns door."

"Uit respect voor ’VDP’ heb ik vervolgens onze man in de kopgroep Jan-Willem van Schip ook de opdracht gegeven om te blijven rijden. Dat Van der Poel later na een hergroepering alsnog de massasprint wint en de nationale titel pakt is fenomenaal."

"Reed hij gewoon 15 kilometer in zijn eentje voor een jagend peloton. Heerlijk!"

Het is volgens Boogerd ook niet de eerste keer dat van der Poel zo'n stoot uithaalde. "In de Ronde van Limburg versnelde hij op een iedere onverharde strook en smeet hij met zijn krachten. Vervolgens klopte hij in een massasprint alsnog Nacer Bouhanni", zegt Boogerd. 

"En in de Elfstedenronde nabij Brugge was hij in de wedstrijd gewoon aan het trainen. Na 70 kilometer meldde de koersradio één aanvaller: Mathieu van der Poel. Reed hij gewoon 15 kilometer in zijn eentje voor een jagend peloton. Heerlijk!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties