Ex-laureaten vallen opnieuw in de prijzen als beste wielrenner en wielrenster van Nederland
Redactie
| 1 reacties

Tom Dumoulin en Anna van der Breggen beste renner en renster in Nederland

Ex-laureaten vallen opnieuw in de prijzen als beste wielrenner en wielrenster van Nederland
Foto: © photonews

De beste atleten op een wielerfiets zijn in de bloemetjes gezet in Nederland. Tom Dumoulin werd verkozen tot Wielrenner van het Jaar en Anna van der Breggen tot Wielrenster van het Jaar. Allebei hadden ze hun respectievelijke titel in het verleden al eens behaald.

Dumoulin werd vorig jaar nog tot beste wielrenner van Nederland benoemd. Met twee tweedeplaatsen in de Giro en de Tour deed hij het ook dit jaar uitstekend in de grote ronden. De renner van Sunweb kon zijn trofee wegens ziekte wel niet ophalen.

DUMOULIN VERRAST

Dumoulin stuurde wel een videoboodschap de wereld in. Daarin liet de Nederlander weten toch wat verrast te zijn dat de prijs opnieuw naar hem ging. Tenslotte was er volgens hem zware concurrentie vanwege Niki Terpstra en Mathieu van der Poel.

Bij de vrouwen ging Anna van der Breggen dus met de hoofdprijs lopen. Dat deed ze ook al in 2015 en 2016. Van der Breggen won momumenten als de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik alvorens ook nog eens wereldkampioene te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties