Wout van Aert blikt terug op exploot in het gezelschap van Sagan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Wout van Aert kijkt met plezier terug naar Strade Bianche

Wout van Aert blikt terug op exploot in het gezelschap van Sagan
Foto: © photonews

Zelf verwacht Wout van Aert niet meteen om woensdagavond de Kristallen Fiets in ontvangst te mogen nemen. Draait het toch zo uit, zal het lang niet alleen zijn vanwege zijn derde wereldtitel in het veld. Maar ook bijvoorbeeld door zijn derde plaats in de Strade Bianche.

Het was al een veelbesproken keuze om dit jaar te debuteren in de klassiekers. "Ik wilde het voorjaar rijden om te tonen dat het kon", legt van Aert uit in Het Laatste Nieuws. "Ik ben er niet aan begonnen met het idee dat ik de pannen van het dak zou rijden. Het is typisch voor deze wereld dat je niet iets nieuws mag proberen. Dan krijg je altijd kritiek."

Sagan merkte misschien niet eens op dat ik naast hem zat 

Wout van Aert

En plots zat hij aan de vooravond van de Strade Bianche aan de zijde van Peter Sagan. "De persconferentie voor de Strade Bianche was mijn vuurdoop. Ik had nog nooit één woord met Sagan gewisseld. Als er in het peloton één renner is die enkel met zichzelf bezig is, is het Sagan wel. Die merkte misschien niet eens op dat ik naast hem zat."

Ook tijdens de wedstrijd oversteeg van Aert de verwachtingen. "Door de korte afstand kon ik koersen zoals ik wilde. Bardet kan heel goed sturen. Ik dacht: als hij die bochten zo snel kan nemen, kan ik het ook. Het was vaak op goed geluk. Ideaal is dat niet, maar wel amusant. Had ik voorzichtiger gekoerst, was ik misschien niet derde geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties