Albert verwacht geen aardverschuiving na de stages: "Van der Poel gaat niet plots achteruit rijden"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Albert verwacht geen aardverschuiving na de stages: "Van der Poel gaat niet plots achteruit rijden"
Foto: © photonews

Komend weekend zijn de toppers in het veldrijden eindelijk allemaal terug van de lange stageperiode. Ook Niels Albert kijkt uit naar hun terugkeer.

"Komend weekend is iedereen terug en gaan we zien wat het effect is. Zelf kwam ik altijd heel goed terug na zo'n buitenlands oefenkamp. Maar je hebt ook andere renners: Daan Soete klaagde dit weekend over vermoeidheid en zware benen. Dat is niet abnormaal, want op zo'n stage wordt er serieus getraind. Dus misschien zal niet iedereen zaterdag meteen in topvorm zijn, maar in de weken erna zou iedereen wel zijn beste niveau moeten halen", aldus Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Betere Wout

"Vraag is wat dat betekent voor de verhoudingen. Wie denkt dat we plots andere winnaars gaan krijgen, of dat Mathieu van der Poel plots achteruit gaat rijden, zit ernaast, vrees ik. Ja, ik verwacht dat Wout van Aert beter zal zijn, en ik heb al een sterke Laurens Sweeck en een goeie Toon Aerts gezien, maar ook Mathieu zal beter zijn."

Toch koestert hij hoop. "Een status quo aan de top dan? Hmm, ik hoop natuurlijk dat het spannender wordt. Een cross die langer dan één ronde boeiend blijft, dat wil toch iedereen, maar ik ga niet dromen: stages zorgen niet voor mirakels. En de laatste verrijzenis waarvan ik weet heb, is ook van een hele tijd geleden. In het beste geval zal Mathieu pas in de voorlaatste ronde wegrijden bij zijn concurrenten."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties