Mathieu van der Poel keert dit weekend terug, welke factoren kunnen uitslag in Antwerpen en Zonhoven bepalen?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties

Concurrenten Mathieu van der Poel moeten mikken op snelle start

Mathieu van der Poel keert dit weekend terug, welke factoren kunnen uitslag in Antwerpen en Zonhoven bepalen?
Foto: © photonews

Komend weekend zijn alle toppers uit het veld terug van hun stage. Dus ook Mathieu van der Poel. Hij zal dus de grote favoriet zijn om met de winst aan de haal te gaan in Antwerpen en Zonhoven. Of loopt het deze keer anders? We nemen de bepalende factoren onder de loepe.

Een groot deel van het antwoord zal bij van der Poel zelf liggen. In principe kan hij enkel verliezen door pech of een mindere dag. Het is dan ook de vraag hoe hij terugkeert van stage. Tenslotte reageert elke veldrijder anders op zo'n onderbreking en is het een feit dat van der Poel op stage vooral zal getraind hebben in functie van de weg.

ANDERE ACCENTEN

Dat zijn toch hele andere accenten die gelegd worden. Het is dus niet onmogelijk dat van der Poel zaterdag in Antwerpen niet op zijn best is en weer even gerodeerd moet geraken. Alleen hoeft de Nederlander ook niet noodzakelijk honderd procent zijn om te kunnen winnen.

Aan zijn concurrenten die kunnen, geven we alvast de volgende raad mee: niet twijfelen en er vol tegenaan van bij de start. En dan maar hopen dat je het iets oplevert. Een garantie op een goed resultaat is het helemaal niet, maar het is wel de best mogelijke aanpak.

SCHERPE START DE BESTE KANS

Mathieu van der Poel bezit nu eenmaal over de capaciteiten om zelf vroeg weg te rijden als een scheve situatie recht te zetten. Renners die een patent hebben op een vlijmscherpe start, hebben wel de beste kans om het hem lastig te maken.

Wat wel een rol kan spelen, is het vertrouwen dat anderen hebben opgedaan terwijl Mathieu & co afwezig waren. In het bijzonder denken we dan aan Laurens Sweeck. In Essen demonstreerde de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zijn uitstekende vorm met een onemanshow.

VOLGT VAN DER POEL ZICHZELF OP?

Hoewel het heel anders koersen zal zijn met de toppers erbij, moet Sweeck in staat zijn om daarop voort te bouwen. Vorig jaar eindigde hij overigens zowel in Antwerpen als Zonhoven in de top vijf. Dat Mathieu van der Poel in 2017 in beide plaatsen als winnaar op het podium stond, onderstreept wel wat de verwachtingen zijn met het oog op de nieuwe edities.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties