Vrouwencross in de lift: "Knap om Mathieu bezig te zien, maar voor de mensen is het minder fijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Vrouwencross boomt volgens Laura Verdonschot ook door geringe spanning bij de mannen

Vrouwencross in de lift: "Knap om Mathieu bezig te zien, maar voor de mensen is het minder fijn"
Foto: © photonews

Zo goed als alle kijkers en fans zijn het erover eens: vrouwencross is nu eenmaal spannender dan wat we bij de mannen te zien krijgen. Punt. "Bij de mannen steken er 2 renners bovenuit, bij de vrouwen is het vaak een sprint", merkt ook Laura Verdonschot op.

Verschillende winnaressen, verschillende nationaliteiten, veel jonge rensters... Vrouwencross zit duidelijk in de lift. "De top is gewoon heel breed bij de vrouwen", vertelt de jonge Verdonschot bij Wielerkrant.be. "Elke week wint er iemand anders en dat komt de populairiteit van het vrouwenveldrijden ten goede."

Verdonschot is één van de subtoppers in het veld. Al is ze nog maar net 22 jaar oud geworden. "Het is lastig om top 5 te rijden. Dan heb je al goed gereden. Bij de mannen steken er 1 of 2 renners bovenuit. Maar bij de vrouwen eindigt de wedstrijd vaak op een sprint en is het gewoon veel spannender. Het niveau bij de vrouwen stijgt nu ook eenmaal. Er zijn veel meer dames die een profcontract krijgen en zo gericht kunnen werken."

Straffe Mathieu

Bij de mannen gaat het er heel anders aan toe door de dominantie van ene Mathieu van der Poel. "Het is heel knap wat Mathieu doet, maar voor de kijkers en fans is het minder fijn. Al is in zijn plaats wachten niet het verstandigste, want je kan altijd wel eens pech hebben", aldus de renster van Marlux-Bingoal. 

"Mathieu moet doen waar hij zich goed bij voelt. Het is natuurlijk ook knap op hem bezig te zien op de fiets, dus je kan er toch weinig aan veranderen."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties