Caleb Ewan weet wat hem te doen staat bij Lotto: "Het zorgt voor iets meer druk"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vertrek André Greipel zorgt voor extra druk bij Caleb Ewan

Caleb Ewan weet wat hem te doen staat bij Lotto: "Het zorgt voor iets meer druk"
Foto: © photonews

Ook volgend jaar zet Lotto-Soudal volop in op de sprints. Deze keer niet met André Greipel, wel met de van Mitchelton-Scott overgekomen Caleb Ewan. Op stage waren zijn nieuwe ploegmaats alvast in de ban van zijn sprinttechniek. Ewan zelf had André Greipel wel graag zien blijven.

De Australiër heeft het erover in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik had natuurlijk graag veel bijgeleerd van André, maar je kan de situatie niet veranderen. Hij zal in 2019 voor een ander team koersen. Het zorgt misschien voor iets meer druk bij mij, maar anderzijds ben ik ook wel gewoon dat ik moet winnen en leg ik mezelf die druk ook op."

Er wordt momenteel volop gewerkt aan een sprinttrein. "In het verleden stond ik er vaak alleen voor of had ik slechts één mannetje, soms eens twee, in steun. Nu zal ik een echte leadout hebben en daar moet je toch op oefenen. Dat zal misschien één maand tijd vragen, maar het kan ook tot een jaar duren."

AMBITIE BIJ DE BUYST

Zo lang zullen ze bij Lotto wel niet willen wachten op een zege. Best dus snel automatismen kweken. Hoe gaat die sprinttrein er dan uitzien? "Dat zal variëren, maar een aantal jongens zullen wel terugkeren in die combinatie, al heeft Jasper De Buyst ook zijn eigen ambitie om in bepaalde wedstrijden te scoren."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties