Greg Van Avermaet had het anders gedaan dan Remco Evenepoel

Greg Van Avermaet had het anders gedaan dan Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vele wielerliefhebbers kijken reikhalzend uit naar het profdebuut van Remco Evenepoel. Ook de grote tenoren uit het huidige wielrennen zijn benieuwd naar hoe het jonge talent er van gaat af brengen. Greg Van Avermaet had in zijn plaats nog een jaartje gewacht met de overstap naar de profs.

Van Avermaet heeft het over Evenepoel in Het Laatste Nieuws. "Ik ken hem niet, maar ik lees ook de verhalen over hem. En natuurlijk heb ik het WK gezien. Het belangrijkste voor hem is de voetjes op de grond houden. Persoonlijk ben ik er geen fan van om de beloftencategorie over te slaan."

IN VOETSPOREN CANCELLARA EN POZZATO

Het zou zeker niets voor de nieuwe CCC-kopman geweest zijn. "Ik zou het me in ieder geval niet hebben kunnen voorstellen. In zijn plaats had ik geprobeerd om de Ronde van de Toekomst te winnen en wereldkampioen bij de beloften te worden. Maar goed, Cancellara en Pozzato hebben het ook gedaan."

Toch ziet Van Avermaet er nog een ander nadeel in. Namelijk een scenario à la Sagan, waarbij een gebrek aan motivatie dreigt. "Wat ik ook een gevaar vind: als je zo vroeg prof wordt, sta je voor een lange carrière en riskeert het saai te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties