Jens Keukeleire niet bezorgd over pikorde bij Lotto-Soudal

Jens Keukeleire niet bezorgd over pikorde bij Lotto-Soudal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan voor de sprints. Tiesj Benoot voor de meeste klassiekers. Lotto-Soudal heeft best aardige ijzers in het vuur. Maar wat met een renner als Jens Keukeleire? Vorig jaar toch ook met ambitie naar Lotto getrokken, maar Keukeleire wil nu vooral zijn pechseizoen achter zich laten.

"Ik wil dit rotjaar zo snel mogelijk achter me laten en in 2019 eens gespaard blijven van pech en ziekte", verklaart Keukeleire aan Het Nieuwsblad. "Ik ben echt enorm hongerig naar 2019. Dit voorjaar wil ik niet opnieuw in de zetel blijven, maar mee koers maken, tonen dat ik progressie heb gemaakt."

Ik wist altijd al dat Tiesj Benoot grote koersen kon winnen 

Het is wel de vraag hoezeer hij nog kan wegen. Want bijvoorbeeld iemand als Tiesj Benoot staat toch duidelijk hoger in de rangorde, zeker na diens zege in de Strade Bianchi. "Ik wist altijd al dat Tiesj grote koersen kon winnen. Hij is een sterkere renner dan ik, maar ik heb zeker mijn plaats naast hem in de ploeg."

Keukeleire is er dus van overtuigd dat hij nog van waarde kan zijn voor Lotto-Soudal. "Je kan maar beter meerdere troeven hebben en ik kan zeker ook mijn rol spelen, in die voorjaarswedstrijden en wellicht ook een paar keer in de trein van Caleb Ewan, al zal ik er wel geen vaste pion zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties