Marlux-Bingoal viert feest in Antwerpen, sterke Verdonschot ziet teamgenote winnen

Marlux-Bingoal viert feest in Antwerpen, sterke Verdonschot ziet teamgenote winnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De reeks overwinningen van de grote ontdekking van het seizoen begint serieus aan te dikken. Ook in de Scheldecross was Denise Betsema de beste van het veld. De Nederlandse besloot een tweestrijd met Lucinda Brand in haar voordeel. Met Verdonschot reed nog een renster van Marlux naar het podium.

Sanne Cant was de vorige vier jaar de primus aan de Schelde, maar het was al snel duidelijk dat een vijfde triomf op rij er niet in zat. Het was Betsema die vroeg doortrok. Brand en Sels konden nog in de buurt blijven. Een achtervolgend groepje bevond zich al snel op twintig seconden.

Betsema ging steeds meer afstand nemen van haar naaste concurrentes. Brand ontpopte zich tot eerste achtervolgster, maar had na vier ronden wel een tiental seconden aan haar been. Het werd vervolgens een strijd tussen deze twee met Brand die het verschil bij momenten reduceerde tot minder dan tien seconden.

BETSEMA HOUDT VLOT STAND

Toch beet de achtervolgster haar tanden stuk op de leidster in de koers, die haar voorsprong dan toch weer kon uitdiepen. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze een bonus van vijftien seconden. Betsema hield die vlot vast. Verdonschot rukte zih los en kroonde zich op plaats drie tot beste Belgische. De volgende plaatsen waren voor Alvarado, Sels en Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties