Mathieu van der Poel haalt verschroeiend uit bij terugkeer

Mathieu van der Poel haalt verschroeiend uit bij terugkeer
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle toppers waren opnieuw van de partij in de DVV-veldrit in Antwerpen. Bij hun terugkeer in het veld pikte vooral de man die al het hele seizoen domineert het tempo vlotjes op. Mathieu van der Poel dulde weinig tegenstand en zette de concurrentie op een volle minuut.

Toen de Nederlander al vroeg op de pedalen ging staan, wist de rest hoe laat het was. Ook Toon Aerts was op de afspraak. Van Aert en Michael Vanthourenhout waren de eerste achtervolgers op negen seconden. Die fietsten ze even later wel weer dicht.

GEEN ANTWOORD OP VERSNELLING VAN DER POEL

Het was natuurlijk nog erg lang tot de aankomst. Net op het moment dat ook Sweeck dreigde aan te sluiten voorin, had van der Poel er genoeg van. Op deze versnelling van de Europese kampioen had niemand een antwoord. Voor Sweeck was het lange tijd knokken, maar hij slaagde er toch in om weer aan te pikken bij de achtervolgende groep.

DVV-TROFEE NOG NIET GESTREDEN

Intussen liep de voorsprong van van der Poel danig op. In die mate dat het bij Toon Aerts ook wel ging dagen dat hij de DVV-Trofee nog lang niet op zak heeft. Sweeck moest uiteindelijk toch weer lossen voorin en even later was het de beurt aan Michael Vanthourenhout.

De strijd om plek twee ging tussen tussen Aerts en van Aert, weliswaar drie kwart minuut achter de eenzame leider. Het finale verdict was nog zwaarder: van Aert, die in de sprint vlot Aerts afhield, finishte als tweede op een minuut en twee seconden van van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties