Sanne Cant maakt eens heel ander scenario mee

Sanne Cant maakt eens heel ander scenario mee
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De afspraak in Antwerpen was de vorige jaren naar goede gewoonte een kolfje naar de hand van Sanne Cant. Deze keer liep het heel anders, want de wereldkampioene geraakte niet verder dan de zesde plaats. Ze blijft wel aan de leiding in het DVV-klassement.

Na een mindere start had Cant nog graag de sprong naar de eerste twee gemaakt. "Ik was vooral met Lucinda Brand bezig. Ik dacht dat die kloof wel overbrugbaar was. Ik wou er via een goede zandpassage in één keer naartoe rijden, maar dat lukte net niet. Dan is het vechten tot aan de meet."

Cant was uiteindelijk verwikkeld in de strijd om de derde plaats. "In de laatste ronde zaten we in een gevecht met vier. Ik geraakte in de laatste positie en maakte een fout. Als het dan windaf is tot aan de meet, weet je dat het over is."

Ik wens Ellen Van Loy veel beterschap 

Sanne Cant

In het tijdsklassement van de DVV wel lang geen drama. "Ik verlies een paar seconden. Er zijn nog veel wedstrijden, er kan nog veel gebeuren. Jammer dat de tweede en derde uit het klassement er niet bij waren. Ik wens Ellen Van Loy veel beterschap. Het is toch anders zonder haar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties