Van Aert hoopt polyvalentie aan te spreken met oog op een vierde wereldtitel

Van Aert hoopt polyvalentie aan te spreken met oog op een vierde wereldtitel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoewel hij binnen kwam op meer dan een minuut van Mathieu van der Poel, kon Wout van Aert wel leven met het verloop van de Scheldecross in Antwerpen. Hij wil vooral volgende maand kunnen pieken. En wie weet toch nog eens wereldkampioen worden.

Het was niet omdat van der Poel weer aan een solo begon, dat er niets meer te zien was. "Achter Mathieu was het een tactische koers. Toon moest rijden voor zijn klassement. Ik was niet bezig met de voorsprong van Mathieu klein te houden of het resultaat. Ik wou gewoon een goed gevoel krijgen", verklaarde van Aert.

Dat leek hij aanvankelijk nog wel te hebben toen van der Poel aanging. "Ik schrok dat er niet direct iemand reageerde. Ik ben dan zelf erachter gegaan, maar voelde dat het tempo te hoog lag. Aan de balkjes ben ik in het zog van Toon gekropen."

Het is tricky business om met het verleden te vergelijken 

Wout van Aert

Dat hij de vorige jaren dichter bij van der Poel zat, daar ligt een van Aert in opbouw niet wakker van. "Ik focus op januari. Daar ben ik naartoe aan het werken. Het is tricky business om met het verleden te vergelijken. Ik ben drie keer wereldkampioen geworden op een andere manier. Als het een vierde keer zou lukken, zal het op nog een andere manier zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties