Van Avermaet weerlegt slogan van CCC: "In de klassiekers is het van moeten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Avermaet vindt dat er voor hem bij CCC net meer druk is en niet minder

Van Avermaet weerlegt slogan van CCC: "In de klassiekers is het van moeten"
Foto: © photonews

Sinds de exit van BMC uit de wielerwereld een feit werd en Van Avermaet meeging in het verhaal van CCC, werd er al wat gespeculeerd over de mogelijke druk op de renner. Van Avermaet bevestigt dat die groter is dan vroeger, al is dat in strijd met de slogan van de ploeg.

Het is natuurlijk een nieuw en jong project. Logisch dus dat niet vanaf dag één alles kan gewonnen worden. 'In order to finish first, first you have the finish.' Dat is de slogan van CCC. "Ik vind het niet zo'n geweldige vondst. Daarmee lijkt de lat heel laag te liggen. 'Den arrivée' halen is genoeg... Ik denk niet dat die slogan lang zal meegaan".

VROEGER MET DRIE KOPMANNEN

Weinig druk op de andere jongens, maar veel druk op Van Avermaet. Dat lijkt het zowat te zijn. "Het verschil met vroeger is dat we toen met drie kopmannen waren", legt onze langenoot uit in HLN. "Je had ook Richie Porte in de Tour en Rohan Dennis in de kleinere rittenkoersen. Nu ligt alle focus op mij."

Niet dat de olympisch kampioen daar veel last van heeft. "Ik heb er geen probleem mee, want ik verwacht er zelf ook veel van. In de klassiekers moet je de ambities niet terugschroeven. In de klassiekers is het van moeten: daar moeten we ons seizoen goedmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties