Mag Wout Van Aert losfietsen na de wedstrijd of niet? UCI-commissaris schept duidelijkheid

Redactie
| 2 reacties
Mag Wout Van Aert losfietsen na de wedstrijd of niet? UCI-commissaris schept duidelijkheid
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert die de benen na de wedstrijd wat losfietst, het is een beeld dat we de laatste crossen telkens te zien krijgen. Het zorgt wel voor heel wat irritatie bij zijn collega's, waaronder ook bij veelvraat Mathieu van der Poel.

De Nederlander maakte al duidelijk dat hij Van Aert graag meteen mee op het podium wil zien of dat hij anders ook weg is. Sinds de cross in Wachtbeke rijdt de wereldkampioen de benen na afloop van een wedstrijd los om het melkzuur uit de benen weg te krijgen. 

Mag dat nu of niet? UCI-commissaris Philippe Mariën schept duidelijkheid in HLN. "De reglementen stellen dat een veldrijder bij een top 3-eindnotering ten laatste 10 minuten na de aankomst van de laatste renner op het podium moet verschijnen, aldus Mariën.

'Nog geen klacht'

Als de laatste renner 5 minuten na Van Aert binnenkomt, kan Van Aert circa een kwartiertje losfietsen. "Die tijd is natuurlijk een beetje afhankelijk van het parcours en van de achterstand die de laatst, uitrijdende veldrijder op de podiumrenners heeft", vervolgt Mariën.

"Maatregelen zijn nog niet nodig geweest, want voorlopig is er vanwege de organisatoren nog geen klacht binnengekomen over het losfietsen van Van Aert. Nu lees ik in de kranten dat de renners er wél aanstoot aan geven", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties