Hoe de transfer van Wout Van Aert ook het vertrek van Paul De Geyter bij Lotto Soudal beïnvloedde

Redactie
| 0 reacties
Hoe de transfer van Wout Van Aert ook het vertrek van Paul De Geyter bij Lotto Soudal beïnvloedde
Foto: © photonews

Wout Van Aert rijdt de volgende drie seizoenen voor Jumbo-Visma. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Al had het ook anders kunnen lopen voor de wereldkampioen veldrijden, want Van Aert kon ook naar Lotto Soudal.

Na zijn straffe voorjaar toonden heel wat WorldTour-teams interesse in Wout Van Aert. Maar het werd uiteindelijk Jumbo-Visma, al was de overstap normaal pas voor 2020 voorzien. 

Maar ook Lotto Soudal had de nieuwe ploeg van Van Aert kunnen worden, weet Het Nieuwsblad. Toenmalig algemeen directeur Paul De Geyter, die ondertussen vervangen werd door John Lelangue, aarzelde echter te lang om de drievoudige wereldkampioen veldrijden binnen te halen. 

Te lang geaarzeld

De Geyter had genoeg fondsen gevonden om Van Aert in te lijven, maar wachtte dan te lang om contact op te nemen met het management van de veldrijder. Mogelijk had dat ook te maken met het feit dat Jef Van den Bosch, een voormalig concurrent als makelaar, de rennersmakelaar is van Van Aert. 

Het zou uiteindelijk één van de redenen worden waarom De Geyter na nog geen jaar op de kant werd geschoven bij de Belgische WorldTour-ploeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties