Adrie van der Poel over Roger De Vlaeminck: "Uitspraken hebben weinig met het veldrijden te maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Adrie van der Poel over Roger De Vlaeminck: "Uitspraken hebben weinig met het veldrijden te maken"

Mathieu van der Poel rijgt de overwinningen aan elkaar en duldt geen tegenstand. Roger De Vlaeminck ziet het allemaal niet graag gebeuren, maar vader Adrie weet hoe dat komt: het is voor één keer geen Belg die domineert.

Ook dit seizoen is er niemand opgewassen tegen een ontketende Mathieu van der Poel. Paul Herygers vindt zichzelf een 'voddenman' in vergelijking met het Nederlandse toptalent. "Ik denk dat hij vooral in Hamme het meeste indruk heeft gemaakt", stelt vader Adrie vast in HLN. "Daar heeft Matje van het begin tot het einde doorgetrokken."

"In Koksijde heeft hij niet hard genoeg gereden. Ik had de indruk dat hij in de tweede wedstrijdhelft zijn tempo liet zakken. Ik heb hem daarover aangesproken. Pech is snel gebeurd. Bovendien leert hij zo ook om in de finale met het mes op de keel te rijden. Vroeg of laat is dat toch een keer nodig", beseft hij.

Geen Belgische heerschappij

Roger De Vlaeminck vindt het allemaal maar niks. 'Mister Paris-Roubaix' oordeelt dat de Nederlander de cross kapot maakt door zijn dominantie en vooral de manier waarop. "Die uitspraken hebben weinig met het veldrijden op zich te maken", aldus vader Van der Poel. "Wel met de Belgen die na jarenlange heerschappij nu eens iemand anders zien domineren."

"Ik zie het als een compliment voor de niet-Belgische crosslanden. Om verder te werken op de ingeslagen weg en aan de slag te gaan met hun crosstalenten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties