'Kleine wasjes, grote wasjes' voor Marianne Vos: "Het wassen kostte meer tijd dan de wedstrijd zelf"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
'Kleine wasjes, grote wasjes' voor Marianne Vos: "Het wassen kostte meer tijd dan de wedstrijd zelf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De modderduivels voelden zich helemaal in hun sas op en rond de Citadel van Namen. De renners en rensters waren dan ook helemaal onherkenbaar na hun Wereldbekerwedstrijd. Ex-wereldkampioene Marianne Vos kon er van meespreken.

Marianne Vos is en was nog steeds koploopster in de Wereldbeker. Dat betekent dat ze zondag met haar witte leiderstrui aan de start stond in Namen. Al zorgde dat ook voor problemen om de was wit te krijgen...

"'Kleine wasjes, grote wasjes...' De wedstrijd van gisteren duurde drie kwartier, het wassen kostte meer tijd", liet het nummer 2 van zondag weten. "Maar goed, dat is onderdeel van het vak."

Witter dan wit... of niet? 

"De Namense modder is inmiddels uit mijn ogen en oren, mijn Ridley's weer schoon en klaar voor Heusden-Zolder, maar dit pak heeft immer een herinnering aan de wereldbeker van Namen. Volgende keer toch een keer voorwassen en na afloop direct in de groene zeep", geeft Vos alvast een goede raad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Kleine wasjes, grote wasjes..." De wedstrijd van gisteren duurde drie kwartier, het wassen kostte meer tijd. Maar goed, dat is onderdeel van het vak. De Namense modder is inmiddels uit mijn ogen en oren, mijn Ridley's weer schoon en klaar voor Heusden-Zolder, maar dit pak heeft immer een herinnering aan de wereldbeker van Namen. Volgende keer toch een keer voorwassen en na afloop direct in de groene zeep. ---- The race yesterday was 45min, the washing took more time... The mud from Namur is out of ears & eyes now, my Ridley's clean and ready for Heusden-Zolder, but the kit...? This is how it looks after 2x prewash, wash, 2x afterwash. Tip: if you want your kit to stay white, don't wear it in a muddy race without washing it before. #RideWithPassion #BeTOUGH #TelenetUCICXWC

Een bericht gedeeld door Marianne Vos (@mariannevosofficial) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties