Mathieu van der Poel: "Duels met Wout zijn altijd leuk, maar het is niet aan mij om te wachten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 2 reacties
Mathieu van der Poel: "Duels met Wout zijn altijd leuk, maar het is niet aan mij om te wachten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Wereldbeker is geen doel voor Mathieu van der Poel, het WK is dat natuurlijk wel. In Namen was het goede gevoel al terug. "De ideale omstandigheden om te crossen", aldus de Nederlandse allrounder.

"Vorig jaar was ik hier niet 100%. Dat heb ik ook aangegeven", vertelde Van der Poel. "Maar ik had er zin in, want het was eindelijk nog eens cross met veel modder. Leuk om nog eens mee te maken. Bovendien was dit de ideale temperatuur om te crossen. Dat mag van mij nog meer gebeuren."

Wout Van Aert toonde zich sterk, maar toch kwam er geen nieuwe tweestrijd. Wat toch al even geleden is. "De duels met Wout vind ik ook altijd heel leuk, maar het is niet aan mij om te wachten", klinkt het. "Misschien kregen we een heel ander verhaal als Wout er nog bij was, maar ik heb gekozen om vol voor de aanval te gaan. 

Beter gevoel

"Vandaag was het gevoel veel beter dan in Sint-Niklaas. De week voordien was het erg lastig met de stage. Dus ik wist dat het gevoel in Namen beter zou zijn."

WK

Van der Poel laat op 20 januari de Wereldbeker in Pontchateau schieten. Alles staat dus in teken van het WK in Bogense. "Voor ons is het de beste manier om naar het WK toe te werken door een iets langere stage in te plannen", vervolgt de Nederlander, die terugblikte op de afgelopen 2 WK's.

"In het Luxemburgse Bieles heb ik al vaak gezegd dat het niet de normale gang van zaken was. In Valkenburg ben ik niet in koers geweest en daar was Wout veruit de sterkste. Maar in Luxemburg was ik echt wel goed genoeg om wereldkampioen te worden", aldus Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties