Rekenknobbel Toon Aerts valt uit de lucht na 'bekentenis' van Mathieu van der Poel: "Oei, moest jij dat weten?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 0 reacties
Rekenknobbel Toon Aerts valt uit de lucht na 'bekentenis' van Mathieu van der Poel: "Oei, moest jij dat weten?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts heeft dit seizoen van de Wereldbeker zijn grote doel gemaakt. Ondanks een nieuwe zege in Namen hoeft de crosser van Telenet Fidea alvast geen rekening meer te houden met Mathieu van der Poel, want die zakt op 20 januari niet naar Pontchateau af. En dat kwam aan als een verrassing.

Met nog 3 manches te gaan leidt Toon Aerts in de Wereldbeker met 415 punten. Dat zijn er 17 meer dan Wout Van Aert (398). Mathieu van der Poel telt 320 punten, maar is ondanks 4 overwinningen op rij in Bern, Tabor, Koksijde en zondag in Namen geen klant meer om rekening mee te houden. De Nederlander rijdt niet mee in het Franse Pontchateau om zo volledig op het WK te focussen. 

Toon Aerts viel helemaal uit de lucht toen hij op de persbabbel na Namen het nieuws vernam dat hij een concurrent minder had. "Ik heb het klassement nog niet echt bekeken, maar ik ga ook al niet naar Pontchateau", vertelde Van der Poel, waarop Aerts tussenkwam: "Serieus?!" De Nederlander lachte: "Oei, moest jij dat weten?"

Op stage

"Ik ben dan op stage met de ploeg", ging Van der Poel verder. "Ik heb in het begin van het jaar de keuze gemaakt om geen doel te maken van het klassement van de Wereldbeker. Dat kwam natuurlijk omdat ik paste voor de Amerikaanse Wereldbekers (in Iowa en Waterloo, red.). Die beslissing was dus al lang genomen."

En de verbaasde Aerts? Die was al een tijdje druk aan het rekenen. "Ik ben al sinds Amerika aan het rekenen", bekende hij. "Ik dacht: als Mathieu wint en ik rijd telkens bij de eerste vier, dan kan hij mij niet meer inhalen. En als Wout telkens tweede wordt en ik derde, kan hij mij ook al niet meer inhalen. Maar nu hoor ik dat den andere Pontchateau niet rijdt..."

"Het is duidelijk dat ik met dit klassement bezig ben" - Toon Aerts

"Het is duidelijk dat ik met dit klassement bezig ben", lachte Aerts. "En natuurlijk heb ik liever dat Mathieu alles wint, want het verschil tussen de nummers 1 en 2 is 10 punten. Daarna is er (tot de nummer 6, red.) een verschil van 5 punten."

In de resterende drie Wereldbekers in Zolder, Pontchateau en Hoogerheide krijgt de renner van Sven Nys dus nog met een hongerige Van Aert af te rekenen. "Kan jij die berekeningen eens doorsturen?", dolde de wereldkampioen nog met Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties