Sven Nys zag dat er kracht opzat bij Wout Van Aert én: "Fenomenaal om te zien van Mathieu"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sven Nys zag dat er kracht opzat bij Wout Van Aert én: "Fenomenaal om te zien van Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook op de zware cross in Namen kregen we geen echt duel tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert te zien. Sven Nys zag nochtans beide crossers op hoog niveau presteren.

Wout Van Aert was meteen op achtervolgen aangewezen op en rond de Citadel. "Wout schoot uit zijn pedaal en zo ging hij drie of vier rijen achteruit", zag ook Sven Nys. "Hij werd wat opgehouden, maar je zag dat er kracht opzat."

"Hij kwam in een goede positie en fietste de overige tegenstand gemakkelijk uit de wielen. Maar Wout was ook niet beter dan Mathieu. We hadden misschien een mooie strijd gehad, maar ik had niet durven zeggen dat hij kon winnen."

Straffe Van der Poel

Mathieu van der Poel maakte dan weer indruk. Voor de zoveelste keer al dit seizoen. Op de schuine strook pakte hij uit met zijn technische bagage. "Je zag duidelijk dat er een paadje was op die schuine strook, maar je moet er ook kunnen opblijven, want breed is het niet."

"Maar Mathieu heeft een goede versnelling en maakt dan nog eens extra tempo. Het lukte bijna iedere ronde, fenomenaal om te zien", beaamde Nys. "Eens hij zijn ding kon doen, dan werd zijn voorsprong groter en groter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties