Tweede plek het hoogst haalbare in Namen: "Haat-liefdeverhouding met deze cross"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tweede plek het hoogst haalbare in Namen: "Haat-liefdeverhouding met deze cross"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was net geen maand geleden dat we Marianne Vos nog eens aan de start van een veldrit zagen verschijnen. Maar de voormalige wereldkampioene stond er meteen op het zware parcours in Namen. Met een tweede plek tot gevolg.

Vos zag in de derde ronde haar landgenote Lucinda Brand wegrijden, maar kwam uiteindelijk als tweede over de streep na een loodzware wedstrijd. "Met deze cross heb ik een haat-liefdeverhouding", lachte Vos. "Het is één van de mooiste crossen, maar het gaat hier niet altijd top."

"De tweede plek was vandaag het hoogst haalbare", bekende de Nederlandse renster. "Ik had geen antwoord op de sterke demarrage van Lucinda en kon haar niet pareren. Daarachter zat het dicht bij elkaar, dus dan was het wel mooi om nog tweede te eindigen."

Steviger aan kop

Vos is - ook door de pech van Sanne Cant - steviger leidster in de Wereldbeker. "De volgende manche is is al dichtbij", blikt ze vooruit op de cross van woensdag in Zolder, "maar ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Voor mij zijn alle wedstrijden apart belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties