Wout Van Aert opgelucht maar ook niet helemaal uitgerust: "Afgelopen week niet echt op bed gelegen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 1 reacties
Wout Van Aert opgelucht maar ook niet helemaal uitgerust: "Afgelopen week niet echt op bed gelegen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er is afgelopen week opnieuw een last van de schouders van Wout Van Aert gevallen, nu hij zekerheid heeft over zijn toekomst op de weg. "Goed voor het kopje, maar uitgerust kon ik niet aan de start staan in Namen", aldus Van Aert.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden werd vorige week voorgesteld als nieuwe aanwinst van Jumbo-Visma. "Natuurlijk heb ik een zeer drukke week gehad", vertelde Van Aert. "Het was belangrijk om de ploeg meteen te vervoegen en met iedereen kennis te maken."

"Ik heb de afgelopen week niet echt op mijn bed gelegen, maar wel van alles en nog wat gedaan. Allemaal goed voor het kopje, maar echt uitgerust kon ik niet aan de start staan in Namen", vervolgde Van Aert, die kort mee op stage ging en vrijdag werd voorgesteld aan de pers. 

Geruststelling

Het was dus een opluchting. Ook om met dat nieuws in het achterhoofd naar Namen af te zakken. "Maar ik amuseer mij altijd op de cross. Ik weet niet of het lijkt of ik er depressief bij loop", lachte Van Aert. "Het was een geruststelling dat we het nieuws naar buiten konden brengen. En ondanks dat ik nog niet echt aan winnen toekom, is het leuk om in de regenboogtrui rond te rijden en mij te amuseren op de crossfiets."

Het programma van Van Aert blijft ook hetzelfde. "Ik zal sowieso het programma afwerken dat op de planning staat. Daar zal niks aan veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties