De Gendt teruggehaald in etappe die net niet zwaar genoeg blijkt, eindwinnaar van vorig jaar triomfeert
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Daryl Impey pikt ritwinst mee in de Tour Down Under

De Gendt teruggehaald in etappe die net niet zwaar genoeg blijkt, eindwinnaar van vorig jaar triomfeert

In de Tour Down Under stond de op één na zwaarste etappe op het programma. Het was net niet zwaar genoeg, zo bleek. De vluchters werden immers bijgehaald en ook de pure klimmers haalden het niet. Daryl Impey toonde zich het snelst in de sprint.

Thomas De Gendt zit nooit verlegen om een aanvalspoging en dat is ook in Australië niet het geval. De renner van Lotto-Soudal zat in de vlucht van de dag. In de kopgroep was het al vrij snel ieder voor zich. Waardoor er wel aanvallen kwamen, maar de goede samenwerking uitbleef.

HERGROEPERING NA CORKSCREW

In de finale was het dan aan de grote tenoren en was het vooral uitkijken wat er zou gebeuren op de Corkscrew. Porte, Bennett, Woods en Poels toonden zich de sterksten op de beklimming. Maar ook zij zouden niet strijden om de overwinning. Na de klim liep het immers weer samen.

De renners die de schade hadden weten te beperken, konden dus sprinten om de zege. Daryl Impey bleek aan de meet over de snelste benen te beschikken. De Zuid-Afrikaan van Mitchelton-Scott was vorig jaar immers de eindwinnaar van de Tour Down Under. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties