Geen volledig openingsweekend voor Greg Van Avermaet, wel een nieuwe fiets: "Ik ben echt geschrokken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Geen volledig openingsweekend voor Greg Van Avermaet, wel een nieuwe fiets: "Ik ben echt geschrokken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Greg Van Avermaet is aanwezig op Velofollies, één van de belangrijkste fietsbeurzen in Kortrijk. De renner van CCC Team showde er zijn nieuwe fiets én had ook een belangrijk nieuwtje over het openingsweekend.

Greg Van Avermaet zal van start gaan in de Omloop Het Nieuwsblad, maar een dag later past de olympische kampioen van Rio 2016 voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat vertelde de CCC-kopman in Kortrijk.

Maar op Velofollies ging ook heel wat aandacht uit naar het nieuwe, stalen ros van Van Avermaet. Na 8 jaar op een BMC-fiets rijdt de Waaslander dit seizoen op een Giant.  "Ik heb acht jaar op BMC gereden, dus het was wel wat aanpassen", citeert Het Nieuwsblad Van Avermaet. "Vooral tijdens de eerste twee weken. Meer was eigenlijk niet nodig."

Stuur flexibeler

"Op stage in Spanje ben ik er al helemaal gewoon aan geworden en nu zou ik hem niet meer kunnen afgeven. Ik ben echt geschrokken van de fiets. Het grootste verschil met BMC is dat deze makkelijker stuurt", verklapt de kopman van de Poolse ploeg. "Het stuur is flexibeler. De fiets is ook vinnig en iets lichter dan BMC. Ik ga de klassiekers op deze fiets rijden. Roubaix waarschijnlijk op een speciale fiets."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties