Hilaire Van der Schueren en Wanty-Gobert met één groot doel in 2019: "Maar het wordt een harde strijd"

Redactie
| 4 reacties
Hilaire Van der Schueren en Wanty-Gobert met één groot doel in 2019: "Maar het wordt een harde strijd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Spanje werd vrijdag Wanty-Gobert Cycling Team voorgesteld. Het team heeft één doel in 2019: opnieuw de Europe Tour winnen. En dat is met een reden.

De winnaar van de Europe Tour krijgt in 2020 startrecht in alle WorldTour-wedstrijden. Niet onbelangrijk om publiciteit te pakken voor de ploeg van Hilaire Van der Schueren. "Het grote doel is om op het einde van het seizoen opnieuw leider te zijn in de Europe Tour", zegt de ploegleider in gesprek met Het Nieuwsblad. "De eerste twee plaatsen geven vanaf 2020 recht op deelname aan alle wedstrijden in de World Tour."

"Zo kunnen we naast de Tour nog een grote ronde rijden, we gaan wellicht voor de Vuelta kiezen, en deelnemen aan alle mooie wedstrijden. Zonder verplichting. Maar het wordt een harde strijd, want veel professioneel continentale ploegen mikken op die twee plaatsen", weet Van der Schueren. 

Offensief koersen in klassiekers

Het team is er in 2019 al sowieso bij in de Tour. Maar ook de klassiekers zijn een groot doel. "Vorig jaar hebben we gekozen om met zo veel mogelijk renners in de finale te zitten", aldus Van der Schueren. "Maar dat was niet simpel. Na de race waren de sponsors minder tevreden. Daarom gaan we nu opnieuw, zoals in de Tour, kiezen voor de aanval. Dat we in beeld rijden."

"En misschien zit er wel eens een podiumplaats in. We hebben vorig jaar dertien koersen gewonnen, een record. In 2019 wil ik nog beter doen, vijftien zeges zou mooi zijn", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties