Peter Sagan staat voor onvoorstelbare 'wereldreis': "Nu houd ik het wel vol"

Peter Sagan vindt vele vliegtuigkilometers en verschillende tijdszones niet erg

Peter Sagan staat voor onvoorstelbare 'wereldreis': "Nu houd ik het wel vol"
Foto: © photonews

De eerste overwinning van het seizoen heeft hij al op zak, daar hoeft Peter Sagan zich geen zorgen over te maken. Misschien moet hij dat wel doen over het programma dat hij de volgende maand moet afwerken. Dat brengt immers een massa vliegtuigkilometers met zich mee.

Na de Tour Down Under trekt Sagan richting Argentinië. Vijf uur vliegen naar Auckland, nog eens elf uur naar Buenos Aires en ook nog drie uur richting San Juan. Daar komt hij bovendien weer maar eens in een andere tijdzone terecht. Als hij begin februari thuiskomt, heeft hij 55 uren gevlogen en 27 tijdszones doorkruist.

OOK NOG IN CHINA EN DE VS

"Je vergeet dat ik in november nog in China was", merkt de Slovaak op in HLN. "En in de Verenigde Staten ben ik ook nog geweest. Up and down, zo gaat dat. Ik probeer in het vliegtuig te slapen en 's nachts in mijn bed. Met de jaren zal ik dat wel lastiger gaan vinden, denk ik. Maar nu houd ik het wel vol."

Wat vind zijn trainer Patxi Vila ervan. "Hij zal zo'n beetje rond de wereld zijn gegaan, ja. Die tijdzones, ach. Het is niet dat zijn leven een dag korter of langer is geworden. Bovendien, Sagan houdt wel van deze manier van leven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties