Thomas De Gendt weet hoe ontsnapping wél tot het einde had kunnen dragen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

De Gendt betreurt aanval van Miles Scotson

Thomas De Gendt weet hoe ontsnapping wél tot het einde had kunnen dragen
Foto: © photonews

Een erg actieve Thomas De Gendt gaf eerder op de dag het volle pond om in Australië een gooi te kunnen doen naar een ritzege. Het was hem niet gegund. Nochtans draaiden de vluchters in het begin wel goed rond, maar uiteindelijk werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt.

Dat was alvast het oordeel van De Gendt, die zijn plan goed zag uitpakken. "Mijn plan was om in de ontsnapping te zitten en dat was relatief gemakkelijk, want de openingskilometers waren best heuvelachtig. Ik wist dat enkel sterke renners in de ontsnapping zouden zitten. Mijn medevluchters waren echt sterk", zegt hij op de site van zijn ploeg.

"We deden een soort van ploegentijdrit met zijn zessen. Ze moesten achter ons een hele inspanning leveren om de kloof te beperken en later te dichten. Vier of vijf teams moesten samenwerken om ons terug te grijpen", aldus een trotse De Gendt.

WEGBLIJVEN OP WILLUNGA HILL (BIJNA) UTOPIE

Dat gebeurde uiteindelijk wel. "Op het einde probeerde Miles Scotson weg te rijden. Als we iets langer samen hadden gebleven, was de kans groter dat één van de vluchters voor de ritzege kon gaan." En nu? Nog eens een poging wagen? "Wegblijven op Willunga Hill is bijna een utopie, want de klassementsrenners gaan het daar uitvechten. Misschien probeer ik zondag opnieuw, we zullen zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties