Waarom Belgisch sprinttalent Jasper Philipsen voor UAE Emirates en niét voor een ploeg dicht bij huis koos

Redactie
| 0 reacties
Waarom Belgisch sprinttalent Jasper Philipsen voor UAE Emirates en niét voor een ploeg dicht bij huis koos
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Philipsen is één van de 'coming men' van het Belgische wielrennen. Het jonge sprinttalent rijdt zijn eerste kilometers als prof bij UAE Team Emirates en dus niet bij Deceuninck-Quick.Step of Lotto Soudal. Daar zit echter een logische redenering achter.

Philipsen wil naast sprinten ook scoren in de klassiekers. En bij een ploeg als UAE Emirates is het nu eenmaal makkelijker om in de klassieke kern voor het voorjaar te komen. "Ik heb er heel lang ­over gedaan om mijn eerste werkgever te kiezen", vertelt Philipsen in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik denk dat mijn agent Dries Smets er gek van werd."

"Ik heb manager Mauro ­Gianetti heel veel vragen gesteld. Ik wou zeker zijn dat ik niet moest vechten om in de kern voor de voorjaarsklassiekers te ­raken en dat de ploeg het goed voorhad met mij. Ook de aanwezigheid van ­Joxean Matxin was voor mij heel belangrijk." Matxin is een voormalige talentscout van Patrick Lefevere. 

Gaviria

Met Alexander Kristoff en Fernando Gaviria heeft UAE Emirates nog twee topsprinters in de ploeg. Vorig jaar was er nog een opstootje tussen Gaviria en Philipsen, toen de Colombiaan onze landgenoot een stevige duw gaf in de Ronde van Californië. "Het was grappig toen Matxin de nieuwe renners voorstelde. Gaviria keek naar mij en zei: 'Ja, die ken ik'."

"Ik krijg voldoende ruimte, zoals in Nokere Koerse en de Scheldeprijs"

"Af en toe zal ik wel in de trein van Fernando zitten, maar ik krijg ook mijn ­eigen kans. Het was voor mij belangrijk dat ik snel ervaring kon opdoen in de kasseikoersen. Bij Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step was dat niet ­zeker. Kristoff en Gaviria rijden eind februari de UAE Tour, voor onze ploeg hét wereldkampioenschap van één week."

Philipsen kan dan zijn kans gaan in de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne. "Ik zit dan in de B-ploeg die het Belgisch openingsweekend rijdt. Ik ben daar heel blij mee. ­Gaviria en Kristoff zullen daarna ook de kassei­klassiekers rijden en het is logisch dat ik dan voor hen rijd. Maar ik krijg voldoende ruimte, zoals in Nokere Koerse en de Scheldeprijs. Op Gent-Wevelgem na rijd ik het volledige voorjaarsprogramma."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties