Jan Bakelants voelt zich goed in nieuwe omgeving: "Zeggen waar het op staat is een verademing"

Jan Bakelants voelt zich goed in nieuwe omgeving: "Zeggen waar het op staat is een verademing"
Foto: © photonews

Voor Jan Bakelants moet 2019 het jaar worden waarin hij zijn wielercarrière echt weer kan herlanceren. Hij is alvast blij dat hij dat kan proberen bij Team Sunweb. De ingesteldheid die er heerst bij de Nederlandse ploeg bevalt Bakelants enorm.

Eén van zijn taken zal het bijstaan van kopman Tom Dumoulin in de Ronde van Italië worden. "Ik hoop dat we het dit jaar kunnen waarmaken in de Giro", zegt Bakelants in een gesprek met Sporza op de Velofollies. "Ik acht het niet onmogelijk dat hij in de Tour ook zal meedoen voor het podium."

GEZONDHEID HET ALLERBELANGRIJKSTE

Zelf kreeg Bakelants na zijn zware val in 2017 nog weinig kansen bij zijn ex-ploeg AG2R. "Momenteel kan ik zeggen dat ik goed uit die val ben gekomen. Dat gezondheid het allerbelangrijkste is, lijkt een goedkoop cliché, maar ik heb de andere kant van de medaille gezien om daar iets tegenin te brengen."

Bij Team Sunweb gaat het er wel heel anders aan toe. "Zeggen waar het op staat, dat is wel een verademing. Bij de Fransen zit het er gewoon niet in om direct te zijn. Het is moeilijk om de olifant in de kamer te benoemen, maar dat is in Nederland geen probleem. Wat dat betreft, zit ik hier wel juist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties