Trekpleisters als Van Avermaet en Gilbert maken van Velofollies gigantisch succes
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Velofollies laat nieuw bezoekersrecord optekenen

Trekpleisters als Van Avermaet en Gilbert maken van Velofollies gigantisch succes
Foto: © photonews

Het voorbije weekend ging in Kortrijk de Velofollies door, de jaarlijkse fietsbeurs. Waarop ook het professionele wielrennen natuurlijk moet vertegenwoordigd zijn. Meerdere toprenners zakten daarom naar Kortrijk af en die lokten dan ook een pak volk.

Op vrijdag was Lotto-Soudal goed vertegenwoordigd met onder meer Cameron Vandenbroucke bij de vrouwen en Tiesj Benoot bij de mannen. Dat het publiek ook de kans kreeg om kennis te maken met Greg Van Avermaet, zal ook wel geholpen hebben om bezoekers te lokken. Vrijdag was dan ook een topdag met meer dan vijftienduizend mensen die over de vloer kwamen.

BIJNA MET 41000

Ook zondag konden er nog enkele straffe Belgische renners begroet worden. Onder hen Julien Vermote en Philippe Gilbert. De organisatie maakte het bezoekersaantal bekend over het volledige weekend: 40 996. Dat is een record voor de Velofollies.

Dat is overigens geen koopbeurs, maar kan enigszins vergeleken worden met het autosalon. De exposanten pakken wel uit met een uitgebreid aanbod aan fietsen, accessoires, verzorgingsproducten en fietsvakanties. Diverse standhouders hebben al laten weten volgend jaar zeker terug te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties